Близо до сръбското село Гостун започна официалното отбелязване на 20-годишнината от

...
Близо до сръбското село Гостун започна официалното отбелязване на 20-годишнината от
Коментари Харесай

В Сърбия отбелязаха официално 20-годишнината от катастрофата при река Лим

Близо до сръбското село Гостун  започна формалното отбелязване на 20-годишнината от злополуката при река Лим, в която починаха 12 български деца от Свищов. 
 лим Българска телеграфна агенция
Събитието стартира със заупокойна молитва. В памет на починалите деца пред монумента " Ангелите от Лим " и паметника " Дванадесетте рози " бяха поднесени венци и цветя.

На отбелязването участваха вицепрезидентът Илияна Йотова, тогавашният президент на Черна гора Филип Вуянович, българските посланици в Черна гора и Сърбия Стефан Димитров и Петко Дойков, кметът на община Свищов Генчо Генчев, кметът на община Биело поле Петър Смолович, кметът на община Приеполе Драго Попадич.

Присъстващите посетиха паметника " Дванадесетте рози " в Биело поле, повдигнат от черногорците в памет на всяко от починалите деца, където поставиха венци и цветя.
На мястото участваха пожарникари от Биело поле, които също отдадоха респект. 

На 4 април 2004 година група от 34 възпитаници и 16 възрастни, множеството от учебно заведение " Николай Катранов " в Свищов, се прибират от екскурзия в Дубровник. На завой по планински път рейсът пада в коритото на река Лим при сръбското село Гостун, ситуирано сред градовете Биело поле в Черна гора и Приеполе в Сърбия. Автобусът потъва за броени минути в реката. Местни хора и целият футболен тим от Биело поле идват на помощ при ваденето на децата.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР